С празниците наближаващи, много хора започват да мислят за традиционните коледни ястия.
Едно от най-популярните и обичани ястия в България е коледната сарма. Тази вкусна и празнична ястие се приготвя с месо, ориз и подправки, завито в кисело зеле или листа от грозде.
Коледната сарма е символ на топлината и уютът на коледните празници и се приготвя с голяма любов и грижа. Тя е неразделна част от коледната трапеза и винаги радва с вкуса си на домашност и традиция.
Съставки:
– 1 глава кисело зеле
– 500 г свинско месо
– 1 глава лук
-1 ч.ч ориз
-1 морков
– 1 ч.л. черен пипер
– 1 ч.л. червен пипер
– сол на вкус
– 1 ч.л. кимион
– 1 ч.л. чубрица
– 1 ч.л. магданоз
– 1 ч.л. мента
– 1 ч.л. чесън
– 1 ч.л. сладка паприка
– 1 ч.л. оцет
Начин на приготвяне:
1. Измийте киселото зеле и го нарежете на ситно
2. Нарежете месото на малки кубчета и го задушете заедно с нарязания лук
3. Добавете нарязаната морков и ориза и оставете да се задуши заедно с месото
4. Подправете с черен и червен пипер, сол, кимион, чубрица, магданоз, мента, чесън и сладка паприка
5. Сложете по една лъжица от плънката върху всяко листче кисело зеле и завийте го на руло
6. Наредете сармите в голяма тенджера и ги залийте с вода и оцет
7. Варете на слаб огън около 1 час
8. Сервирайте топли с кисело мляко
Така че, ако искате да се насладите на вкусната коледна сарма тази година, не забравяйте да я приготвите с любов и да я споделите с близките си.
Вкусът на традицията никога не излиза от мода.
dariknews.bg
Последни коментари