Касисът е с изключително широк спектър от лечебни свойства. Полезните съставки в него профилактират едни от най-сериозните заболявания – рак, диабет, инфаркт.
Плодът има антоцианини, които намаляват риска от рак на белия дроб, рак на хранопровода и рак на кожата. За това има доказателства, казва Продеус. Това са вид флaвoнoиди, подобни на витамин Р. Те се естествени антиоксиданти, премахващи свободните радикали.
Според Малишева касисът е един от най-полезните плодове за здравето.
А диетологът Елена Соломатина посочва, че ракът на червата остава едно от най-опасните заболявания за хората. Според нея зеленчуците, горските плодове, пълнозърнестите храни, млечните продукти и достатъчното количество вода имат най-благоприятен ефект върху профилактиката на рака.
Заместителите на захарта могат да провокират развитието на рак. За това говори лекарят Александър Мясников. Той подчертава, че те се смятат за по-опасни от захарта и се свързват с развитието на рак.
Последни коментари