Куман: Холандия е страна, която винаги ще произвежда млади таланти

Спорт

Националният отбор на Холандия разполага с един от най-добрите млади състави, които изобщо са представяли страната и ще опита да спечели Лигата на нациите, заяви селекционерът Роналд Куман. Според наставника „лалетата” ги очаква светло бъдеще, тъй като повечето момчета в отбора тепърва ще развиват огромния си футболен потенциал.

„Очаква ни страхотно бъдеще. Това поколение е най-доброто през последните години, но то тепърва започва своя път. Всички момчета разполагат с голям талант. Винаги сме създавали отлични млади играчи от нашите футболни школи в Холандия. Това ще остане така”, каза Куман в интервю за британския The Guardian.

„Ние имаме най-добрите централни защитници – Върджил ван Дайк и Матайс Де Лихт. Това е страхотно, защото започваш да строиш къща от основите, а не от покрива. На правилен път сме да стигнем там, където искаме да сме на футболната карта”, коментира още 56-годишният специалист.

Холандия ще играе срещу Англия този четвъртък в полуфинал на Лигата на нациите. Утре пък са домакините Португалия срещу Швейцария. /БГНЕС /

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password