Китай глоби съвместно предприятие на Форд за фиксиране на цените

Избор на редактора

Китай наложи глоба в размер на 23,6 милиона долара на съвместно предприятие на американския автомобилен гигант Форд с Changan Automobile за “фиксиране на цените”. Това е поредната стъпка на Пекин срещу американска компания на фона на разрастващата търговска война.

Глобата, възлизаща на четири процента от продажбите на Changan Ford Automobile в югозападния град Чунцин, беше наложена за нарушения на китайските антимонополни закони.

Changan Ford “определя минимална цена за препродажба” от 2013 г. за превозни средства, продадени в Чунцин, което “лишава дилърите от ценовата автономия … и увреждат лоялната конкуренция и законните интереси на потребителите”, се казва в изявление на Държавната администрация за регулиране на пазара.

През уикенда китайските власти взеха на мушка и американската куриерска и логистична фирма FedEx, като държавните медии съобщиха за разследване на компанията заради погрешно доставени пакети.

По-рано FedEx се извини за неправилно насочване на някои пратки на китайския телекомуникационен гигант Хуауей, който миналия месец бе добавен към черния списък на американското министерство на търговията, което го отразя от произвежданите в Америка компоненти, , от които се нуждае за своите продукти.

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password