„La Sagrada Familia“ получи строителен лиценз след 137 години

Горещо

„La Sagrada Familia“ получи строителен лиценз в петък, което позволява строителните работи да продължат до 2026 година.

Не е ясно защо църквата, проектирана от испанския архитект Гауди, не е имала предварително разрешение за строеж. През миналата година прочутият обект на културното наследството на ЮНЕСКО се съгласи да плати $ 41 млн. на градските власти като наказание за небрежността.

Седемгодишният срок ще позволи сградата да бъде завършена до 2026 година, което ще съвпадне със стогодишнината от смъртта на Гауди.  Длъжностни лица заявиха, че на града ще бъдат изплатени 4,6 милиона евро като част от споразумението с фондацията към църквата, която отговаря за завършването и опазването на „La Sagrada Familia“.

“Споразумението сложи край на “историческа аномалия в нашия град”, каза Джанет Санц, заместник-кмет на Барселона по градоустройството пред Би Би Си.

Около 4,5 милиона души ежегодно посещават „La Sagrada Familia“, а други 20 милиона посещават района, за да го разгледат. Последната фаза на строителство ще се базира на оригиналната мазилка на Гауди и копията на оригиналните му чертежи, унищожени при пожар през 30-те години на миналия век.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password