Сага за Орфей и Евридика с награда „Тони“

Култура

Вдъхновен от гръцката митология мюзикъл и и пиеса за конфликта в Северна Ирландия са големите победители за наградите „Тони“, най-високите почести в американския театър.

“Hadestown” беше големият фаворит на 73-те годишни награди с 14 номинации и в крайна сметка спечели в осем категории, включително за най-добър мюзикъл. Шоуто, модерно представяне на мита за Орфей и Евридика в подземния свят с джаз и фолк, пристигна на Бродуей през април след необичайно 13-годишно пътуване. От началото си от 2006 г. във Върмонт като музикално шоу без хореография, той се превърна в хит в Лондон и Канада.

“Ако Hadestown означава нещо, това е, че промяната е възможна. Че след мрачни времена, пролетта ще дойде отново”, каза продуцентът Мара Исаакс, докато получаваше „Тони“.

“The Ferryman”, написана от Джес Бътъруърт, също беше сред фаворитите тази година с девет номинации и в крайна сметка спечели четири награди, включително за най-добрата игра. Пиесата изобразява един ден от живота на селско семейство в Северна Ирландия през 1981 г. в разгара на „Бедите“. Големият и колоритен състав на героите включва бебе и гъска.

 

/БГНЕС/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password