Художници творят триизмерни картини в Благоевград

Култура

Трети ден художници творят 3D-картини в Благоевград. В понеделник в областния град стартира десетдневният Международен 3D арт фестивал, преде кореспондентът на БГНЕС в града. Утвърдени творци рисуват картини върху стената на казармата по ул. „14-ти полк“. За тях се използва специална фасадна боя, а самите изображения са тематично свързани с историята на града.

Проектът се финансира по Фонд „Култура“ към Община Благоевград. 3D уличното изкуство, познато още като паважно, теренно, анаморфично, е художествен стил, създаващ оптична илюзия, която се получава от наблюдението от една единствена гледна точка. Използвайки анаморфозата, художниците създават изображения, които изглеждат триизмерни, а получените произведения на изкуството дотолкова създават илюзия за реалност, че застанал човек до тях изглежда наистина погълнат от изображението.

3D изкуството е мощна платформа за достигане на обществено любопитство и интерес, буди нови различни емоции, отваря духа и обединява хората в името на нещо ново, като създава свят, в който главната идея е не само изкуството да присъства в живота на хората, но и да ги провокира да станат участници в самото изкуство, уверяват от пресцентъра на Община Благоевград.

 

/БГНЕС /

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password