Фреска върху сграда в Париж с размер на 4 футболни игрища е най-голямата по рода си в Европа

Горещо

Най-големия стенопис в Европа – с размер на четири футболни игрища – е открит в Париж, но той не може да се забележи от земята.

Художественото произведение на френското дуо „Ella & Pitr“ се намира на покрива на Павилион 3 в „Парк де Експозишънс“, в югозападната част на Пари, съобщи Юронюз.

С размери от 2,3 акра и побеждавайки предишния рекорд на „Ella & Pitr“ за най-голяма фреска в Европа, той може да се види само от покрива на близкия Павилион 7 или с безпилотен самолет. Изобразяващ възрастна жена, която изглежда замислена и се обляга на околовръстния път, на дуото е отнело десет дни, за да го изработи и няколкостотин литра боя, които предимно са били нанасяни ръчно.

Фреската е пои поръчка на колектива на „Art En Ville“, като компанията, която управлява сайта, „Vipari“, се обръща към тях като част от проект за модернизация. Работата е предназначена да бъде краткотрайна, тъй като сградата ще бъде разрушена през 2022 година.

Проектът поставя въпроси за стойността на ефимерността и е отражение на събитията в индустрията, както и на модернизацията“, се казва в изявление на генералния директор на компанията Пабло Накле Черути. “Сблъсъка на тези споделени ценности направи възможно създаването на изключително художествено произведение и за първи път в „Парк де Експозишънс”, добави той.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password