Измамници, представяли се за Джордж Клуни, бяха арестувани в Тайланд

Горещо

Двама италианци, обвинени в това, че неправомерно използвали името на американския актьор Джордж Клуни, за да рекламират модния си бизнес, бяха арестувани в Тайланд, след като в продължение на години се укриваха от правосъдието, съобщава Би Би Си.

58-годишният Франческо Галдели и 45годишната Ваня Гофи бяха издирвани с червена бюлетина на Интерпол от 2013 година.

Холивудската звезда Джордж Клуни заведе дело срещу тях в Италия през 2010 година и ги осъди задочно за това, че използвали неправомерно името му. Двамата обвиняеми са издирвани и за серия от няколко други измами на Ботуша.

За да избегнат ареста, те напуснаха Италия и бяха обявени за италианските Бони и Клайд подобно на известната американска гангстерска двойка.

Измамниците бяха арестувани по време на съвместна операция на италианските и тайландските власти в покрайнините на град Патая.

По време на разпита Франческо призна, че се е представял за Джордж Клуни, за да започне бизнес с дрехи и да накара хората да му изпращат пари“, съобщиха от тайландската полиция. Двойката живеела в Тайланд от 2014 година. Франческо Галдели бил арестуван миналата година, успял да избяга по време на процеса. Според италиански медии измамниците успявали да се изхранват в Тайланд благодарение на онлайн продажбата на фалшиви часовници „Ролекс“.

Двамата ще бъдат съдени за просрочване на визите си преди да бъде разгледано искането за екстрадицията им в Италия.

/ БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password