Орфееви скали – вдъхновението на Орфей

Други

Орфеевите скали са разположени под връх “Снежанка” в Пампорово. Разходката е по добре маркирана пътека. Може да съчетаете и с пикник, тъй като в подножието на Орфеевите скали има обособени места за целта. Пътеката е полегата, маркирана така, че опасността да се отклоните от правилния път е почти нулева. В рамките на 15-20 минути ще достигнете и самите скали.

Легендата гласи, че Орфей е черпел вдъхновение за песните си от гледките, разкриващи се от скалата. Седял и свирел на арфата си, а песните се носели из целите Родопи. От високите Орфееви скали като на длан се виждат Смолянските езера, пръснати навсякъде по долината на река Черна.

През лятото за запалените природолюбители, а и не само за тях, околните гори предлагат богат избор от гъби- манатарки, сърнели, плодове- сред които диви ягоди, малини, къпини, боровинки, както и много билки като жълт кантарион,  мащерка, мента, риган, равнец, които може да си наберете. Техният аромат през зимата ще възвръща спомените за красивото място, което сте посетили.

 

/източник: opoznai.bg/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password