Заев: Доволни сме от днешното решение

Политика

Със заключенията на Съвета на министрите на Люксембург получихме силно и недвусмислено признание на нашите постижения през изминалата година. Получихме ясно потвърждение за реформите, които сме извършили, и за всички резултати, постигнати на национално ниво, но също и похвала за споразуменията с Гърция и България. Това е много важно за нас и за гражданите, защото съвместните усилия не бяха напразни, написа в профила си във Фейсбук премиерът на Северна Македония Зоран Заев.

Той посочва, че със заключенията на Съвета е бил определен точният срок, в който ще бъде прието и потвърдено решението за започване на преговори за членство с Европейския съюз, което е не по-късно от октомври тази година.

За нас, подчерта Заев, това решение беше от изключително значение тази година и заключението потвърждава това.

Междувременно продължаваме да работим и да извършваме реформи. Нашият резултат е устойчив. Продължаваме интензивната подготовка за официално започване на преговорите до края на тази година. Доволни сме от днешното заключение, но това ще означава пълен успех през октомври, когато усилията ни ще бъдат увенчани с окончателно решение за започване на преговорите и практическото им начало до края на годината“, добави министър-председателят Заев.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password