Красимир Дачев: “Давал съм пари на Баневи”

Горещо

Имотът на Баневи – палат в Бояна от 3 000 кв. метра, хеликоптерна площадка и двор, отново ще бъде обявен за публична продан на 1 юли. С покриването на 1 млн. и половина лева от задълженията на Николай Банев, къщата му беше свалена от обществения продан, но Столична община я върна обратно на пазара, за да си получи дълговете за неплатени данъци и такси.

Николай Банев отрича към него да има задължения, тъй като той води дело срещу НАП, но въпреки това се е съгласил държавен изпълнител да продаде част от имуществото на „Партнерс Комерс“. Твърди, че човекът осигурил този милион и половина лева не е Красимир Дачев, а именно дружеството „Партнерс Комерс“.

В интервю Красимир Дачев потвърждава, че имотът на Баневи им е продаден от него. Първоначално е планирана като фирмена резиденция на Дачев, но в последствие решава да я продаде и купувачи са семейство Баневи.

От тогава около имота се разяриха страшни скандали. Къщата бе обявена на търг вече два пъти, в които бившият собственик Дачев е участвал. Сега се очаква да има трети търг на 1 юли, в който по думите на Дачев пред БТВ, бизнесменът няма да участва. По негови думи все повече хора търсят парите си от Баневи. Относно сумата, която имат да връщат на него, казва, че я е дал по приятелска линия и няма намерение да си я иска обратно.

Съдбата на имота на семейство Баневи в Бояна все още е неизвестна. Дали къщата този път ще бъде продадена, ще бъдат ли покрити всички задължения, макар и Банев да отрива да съществуват такива, не се знае.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password