Мета апелира към албанците да избягват провокации

Политика

Албанският президент Илир Мета призова гражданите да спазват гражданските и демократични принципи на решението на всеки “по време на утрешния ден”.

Чрез съобщение във Фейсбук Мета призовава албанските граждани да действат със спокойствие и мъдрост.

Уважаеми граждани, повтарям призива си за зачитане на гражданските и демократични принципи за вземане на решения, от всички през утрешния ден. Призовавам ви всички да се справите със спокойствие и мъдрост. Въздържаността на всеки е много важна. Бих искал още веднъж да подчертая голямото значение утре да се поддържа социалният мир. Всички ние трябва да сме в негова полза и да служим на европейското бъдеще на Албания“, призова Мета.

Президентът призова гражданите да избягват провокации, които могат да доведат до насилие, и политическите различия не застрашават гражданското съжителство във всяко семейство, квартал, село, град и цялото албанско общество.

Вчера, късно следобед, Мета отправи призив към гражданите да запазят спокойствие и да не попадат под провокациите “по време на изборите на социалистите“.

Ситуацията е ясна както от страна на изборния кодекс, така и на конституцията. Конституционната дата за местните избори е 13 октомври 2019 година. Що се отнася до 30 юни, трябва да уважаваме и да не се конфронтираме с всички тези съграждани, които ще отидат на тези социалистически избори“, каза Мета.

Призивите за дистанциране от насилие и всякакви пречки по време на изборния ден бяха отправени и от посолствата на САЩ, Италия, Германия, както и от делегацията на ЕС в Тирана, която посочва, че гражданите трябва да могат да упражняват правото си да гласуват редовно и по мирен начин.

От друга страна, опозицията, която не участва в тези избори, с изключение на призива да няма поддаване на провокации, които са в интерес на „престъпното правителство на Еди Рама”, призова гражданите към масов бойкот.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password