Мащабна антитерористична операция в Сидни

Горещо

Трима души са арестувани при мащабна антитерористична акция в Сидни. Операцията е започнала по-рано във вторник, съобщиха австралийските медии.

Очаква се срещу тримата заподозрени да бъдат повдигнати обвинения в планиране на терористична атака и връзки с терористичната група ИДИЛ.

Съвместният екип за борба с тероризма може да потвърди, че провежда оперативни дейности в Сидни. В резултат на тази дейност няма непосредствена заплаха за безопасността на общността“, заяви говорител на полицията.

Полицията засега отказва да даде подробности за самоличността на заподозрените. През ноември 2018 г. правителството в Канбера обяви планове да направи промени в действащия закон за австралийското гражданство, за да отнеме гражданството на лица с двойно гражданство, които са били осъдени за тероризъм.

Според сегашното австралийско законодателство, гражданството може да бъде отнето от лица с двойно гражданство, ако те са били осъдени на затвор за шест или повече години.

Новите промени ще попречат на завръщането на австралийски чуждестранни бойци, които преди това са посещавали засегнати от конфликти зони като Сирия и Ирак.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password