Мицотакис: Нови избори, ако няма абсолютно мнозинство

Политика
bunt.bg

Лидерът на дясноцентристката Нова демокрация (НД) Кириакос Мицотакис повтори намерението си да свика повторни избори, ако неговата партия не успее да получи пълно мнозинство на 7 юли, съобщава „Каримерини“.

Ако не е възможно да се сформира правителство, в страната веднага ще бъдат свикани нови избори”, каза той по Алфа ТВ, отбелязвайки, че резултатът от изборите “не е предопределен”.

Мицотакис каза, че нито една от другите опозиционни партии не е изразила интерес да сформира коалиция с НД, което означава, че той ще трябва да „постави гърците пред истинската дилема“.

Запитан дали възнамерява да изплаща на пенсионерите годишната помощ, въведена от сегашната администрация на СИРИЗА, той каза, че това е неговото намерение, но то ще зависи от това дали целта за растеж от 4% е постигната. Ако е, тогава следващото плащане ще бъде извършено в края на 2020 г.

Що се отнася до промените в наказателния кодекс, които биха могли да осигурят на осъдени терористи преждевременно освобождаване от затвора, Мицотакис беше ясен, че НД ще възстанови предишните разпоредби, които изключват използването на електронна гривна за глезена.

Той също разкритикува СИРИЗА и премиера Алексис Ципрас за бързането да назначи новото ръководство на Върховния съд.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password