Среща с автограф от Иван Костов

Горещо

Среща с автограф с бившия министър-председател на България в периода 1997-2001 г. Иван Костов се състоя в столична книжарница, предаде репортер на БГНЕС.

Събитието се организира по повод огромния интерес към книгата на Костов „Свидетелства за прехода”. Мемоарите излязоха от печат през април 2019 г.  В книгата Иван Костов отделя най-голямо внимание на страната и процесите, през които тя преминава до поканата за започване на преговори за членство в Европейския съюз в края на 1999 г.

По този начин 47-ият премиер създава важен исторически документ, даващ началото на нов необходим, макар и болезнен разговор за пътя и цената на модернизирането и европеизирането на демократична България, отбелязват издателите от „Сиела“.

При представянето на мемоарите през април Костов отбеляза, че това не е само книга, това е едно сърдечно признание. Най-голямата горчивина за него, описана сред страниците, е онзи момент, в който огромна част от хората от онова време, допринесли за успехите в различни аспекти, са загърбили постигнатото. “Мемоарите ще разсърдят посткомунистическото общество – хората, които не можаха да се разделят с комунистическите си възгледи и да приемат прехода”, убеден е бившият политик.

/БГНЕС /

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password