Първата дама на Франция призова да се спре “безмилостния” училищен тормоз

Горещо
bunt.bg

Брижит Макрон, съпруга на френския президент и бивш учител, призова онлайн тормозът в училище да бъде спрян. Тя го осъди като “безмилостен” в обръщението си към министрите на образованието на Г-7.

Обръщайки се към делегатите в Севр близо до Париж, бившата гимназиална учителка Макрон призова колегите си да “насърчават младите хора да говорят”.

Миналия месец 11-годишно момиче се самоуби, след като е било подложено на систематичен тормоз от съучениците си и учител в училище близо до Париж. Този случай беше широко дискутиран във френската преса.

Това е безмилостно. Преди, ние се прибрахме в 4 часа следобед и това беше всичко, можехме да се отпуснем“, каза Бриджит Макрон.

Сега /тормозът – бел ред./ е денонощен

Тя цитира писма, които е получила от родители и деца, включително и една от 16-годишно момиче, което й е споделило: „Вече не живея, оцелявам“.

През юни френският министър на образованието оповести плановете си за актуализиране на обучението на учителите по отношение на тормоза и удължаване на работното време на линията за помощ за кибертормоз.

Бриджит Макрон редовно посещава училища и благотворителни организации, за да популяризира работата си срещу тормоза в училище.

Бивша френска учителка и учителка по драма, тя е работила в училище в Северна Франция, където се среща, а по-късно се жени за сегашния президент Еманюел Макрон, по времето когато той е бил 24-годишен.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password