„Синтез“ – изложба на индонезийско и българско съвременно изкуство

Култура
„Синтез“ - изложба на индонезийско и българско съвременно изкуство

В Националната галерия „Квадрат 500“ до 1 септември може да бъде видяна изложба „Синтез“, посветена на индонезийското и българското съвременно изкуство, предаде репортер на БГНЕС.

Изложбата е озаглавена „Синтез“, защото синтезира видовете изкуство в нашата съвременност, както и двете култури – индонезийска и българска, защото въпреки съвременните търсения художниците са неминуемо отбелязани и предопределени от техния произход“, каза Александра Янева, която е уредник от страна на Национална галерия за изложбата.

България и Индонезия са разположени на различни континенти, в различни краища на света. Заглавието на тази изложбата е „Синтез“, а целта – чрез няколко примера да обобщим съвременното изкуство на двете държави, като по този начин открием обща основа в изкуствата.

Тази изложба представя индонезийски и български творци, които са тематично вдъхновени от екологични бедствия, социални проблеми и гледни точки към бъдещето, като използват живопис, скулптура, хартия, офорт, видео и инсталации, за да споделят опасенията си за своята епоха.

Александра Янева посочи, че посетители могат да видят няколко български автора и индонезийски модерни художници.

Да видят инсталации, живопис, видеоарт и скулптура, както и забележителните работи на Нейно превъзходителство Сри Астари Расджид, индонезийската посланичка за България, която дори в деня на откриването завърши най-новата си творба“, посочи тя.

/БГНЕС /

 

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password