Евгения Банева се подсигури с втора експертиза за онкологично заболяване

Авторски статии

Евгения Банева е приготвила и втора медицинска експертиза, с която да докаже, че е тежко болна и затова трябва да напусне по най-скоростен начин килията. Съпругата на омразния на цяла България олигарх Николай Банев, както вече написа сайтът «Бунт», разчита на контактите и влиянието на друга подсъдима – кожната лекарка Мирослава Кадурина. С нейна помощ Банева вече е потвърдила с цели два документа, че страда от онкологично заболяване и затова трябва да бъде освободена.

Скандалното семейство Баневи, забъркани в не една и две афери, през седмица-две залива съда с молби за промяна на мярката, която сега е задържане под стража. При това, както се вижда, не се страхуват да спекулират и със здравето си, само и само да се измъкнат на свобода, за да влияят върху свидетелите и да манипулират документите.

По ирония на съдбата Евгения, третата съпруга на Банев, посрещна 48–ия си рожден ден на 28 октомври м.г. в ареста във френския град Ница. Два дена по-рано омразната двойка-мошеници, съсипали индустрията на България,  бе арестувана на летището във френския град. Оттогава Баневи са в следствения арест, откъдето олигархът не е спрял да пълни интернет с жалби и оплаквания. Друг е въпросът как му се позволява това безобразие от съдебните власти!

А само до преди броени месеци милионерите, които напълниха банковите си сметки, като нарязаха на скрап десетки заводи, живееха нашироко, без да се замислят за мъката, която бяха причинили на хиляди работници и служители. Те твърдяха, че са червени и се борят за евроазийската идея, но живееха основно в Западна Европа, из Лазурния бряг, където има луксозни бутици за Евгения и казина за Банев.

Впрочем, Евгения, която сега ще се опита да се изкара тежко болна, влиза като метреса в живота на Банев, когато втората му съпруга Дочка е тежко болна. Тогава към Дочка, за която се твърди, че е в основата на просперитета на Николай, няма никаква милост.

Преди време Евгения се опита по друг начин да се отърве от ареста, като се изкарваше загрижена майка, родила три деца. С този аргумент тя искаше въобще да не влиза в килията, но номерът й не мина пред съда. Веднага след ареста на кичозната двойка, от името на някакъв „пресцентър на фамилия Баневи”, до медиите бе разпратено писмо, че горките им деца останали сами в Ница след ареста на родителите. Въпросният „пресцентър” се оказа сестрата на Евгения – Свилена.

От друга страна, стана ясно, че и френските социални служби не са оставили децата нито сами, нито без надзор. След като версията с «грижовната майка» не получи съчувствие, сега се пробва нов вариант – онкологично заболяване. Евгения явно търси съжаление и спекулира със здравето си, но не беше толкова отдавна времето, когато хората в подчинените й заводи, съсипани от безхаберието и грабежите на двойката Баневи, стигаха до самоубийства и тежки болести, при това истински, а не измислени за пред съда.

Двете медицински експертизи, които сега ще се развяват пред съда, показват и друго – Баневи явно разполагат с милиони, скрити някъде из офшорните им сметки. От тях сега се вади щедро, за да си откупят свободата. Предстои да видим дали и съдът ще намаже от тях.

Друг виден бизнесмен, който подобно на Баневи стана миллионер, след като преди това се подвизава с прякора Апаша – Миньо Стайков от Карнобат също наскоро се опита да се изкара тежко болен. Той пък заложи на кардиологично страдание. Само че, колкото и да се свиваше в съдебната зала,  остана в ареста. А там, както стана ясно при внезапна проверка, с неговия съкилийник и «градски» Митьо Очите се оказа, че се радват на електронни устройства, сокчета, храна, внесена отвън, и други блага.

Съдебните хроники от миналите години пазят спомена и за тежките дископатии на братя Маргини. Те също се кривеха като тежко болни по стълбите на Съдебната палата, но веднага щом ги оневиниха, скочиха на крака. При това малкият Маргин излезе от ареста като болен от епилепсия, а дни по-късно беше засечен, че рита футбол на селско игрище в отлична спорта форма.

Вальо Топлото също беше болен, а прословутите Батко и Братко обикаляха неврологиите преди всяко заседание и така процесът срещу тях се проточи в годините, докато накрая бяха оневинени. Заради тези и редица други подобни примери, от които явно се вдъхновява и Евгения Банева, в докладите на ЕС «заболяванията» на «вип-арестантите» се сочат като български патент.

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password