Южното Черноморие е по-предпочитана дестинация от Гърция

Горещо
Южното Черноморие е по-предпочитана дестинация от Гърция

Скандалните снимки от празните шезлонги в Слънчев бряг будят много смут и предизвикват притеснение дали ще има наистина летен сезон в България. Северното Черноморие е напълно празно, туристи няма и това е повод за сериозно притеснение. Според Кирил Спасов, концесионер на плажа „Слънчев бряг“, това се държи на сериозните проверки за шума миналата година.

Пред Bulgaria ON AIR изпълнителния директор на Сдружение „Национален борд по туризъм“ д-р Полина Карастоянова беше категорична, че само след средата на месец юли картинката по родните курорти ще бъде съвсем различна и за отлив на туристи няма да става и дума. Ние, от друга страна, не сме толкова сигурни, че Северното Черноморие ще успее да се напълни заради проблемите с шума, мръсната вода и високите цени на шезлонгите  и чадърите.

За разлика от плажовете на север, Южното Черноморие се радва на висок наплив на чуждестранни и родни туристи, които от години предпочитат по-чистите и хубави плажове посока юг. Каваци, Смокиня, Градина, Китен, Приморско си остават едни от най-предпочитаните дестинации, които тази година са по-популярни дори от тези в съседна Гърция.

“В момента по Южното Черноморие морето е достатъчно чисто, плажовете са поддържани, хотелите са нови, услугата е на добро ниво, затова по-голяма част от туристите, които го посещават са чужденци”, това каза Бранимир Миланов – един от председателите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Прогнозите сочат, че 54% от сънародниците ни избират родните курорти и без съмнение предпочитат да прекарат почивката си на Южното Черноморие, вместо да плажуват сами на север.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password