Камарата на представителите одобри по-малък военен бюджет на САЩ

Политика
Камарата на представителите одобри по-малък военен бюджет на САЩ

Камарата на представителите на американския Конгрес одобри проект за военен бюджет на страната в размер на $733 млрд за финансовата 2020 година, която започва на 1 октомври. Законопроектът бе подкрепен от 220 законодатели, 197 бяха против, предаде tass.ru.

През седмицата в документа бяха внесени редица поправки. Една от тях забранява отделянето на средства за военни операции срещу Иран без одобрението на Конгреса.

Подкрепено бе и блокиране на оръжейни продажби на Саудитска Арабия и забрана за оказване на американска подкрепа от оглавяваната от Саудитска Арабия коалиция в Йемен.

Одобрени бяха и забрани за провеждане на военни паради за политически цели, както и за разполагане на ядрени бойни заряди с малка мощност на балистичните ракети, базирани на подводници.

Белият дом е недоволен от поправките, защото поиска военен бюджет от $750 млрд. Той вече бе одобрен от Сената, горната камара на Конгреса. Така законодателите от двете камари ще трябва да съгласуват двата проекта, които имат съществени различия.

След това съгласуваната версия на проекта за военен бюджет трябва да бъде гласуван в двете камари, а после подписана и от президента.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password