55 концерта в културната програма на София това лято

Култура

55 концерта са включени в тазгодишната лятна културна програма на столична община, предаде репортер на БГНЕС.

Всяка година Столична община организира през летните месеци програма с културни събития, които се провеждат на открито и достъпът до тях е безплатен. Тази година през летните месеци ще бъдат изнесени 55 концерта на различни музикални формации. Децата ще могат да се забавляват с представления и програми, които включват публиката като участник.

Kметът на София Йорданка Фандъкова представи лятната културна програма на Столична община и специалното книжно издание с инициативи, което ще се разпространява безплатно в София.

„Като брой събития и мащаб действително тази година програмата е с много събития. За първи път я обобщаваме и я издаваме в специално издание, което се нарича КалендАрт на български и на английски“, каза кметът на София.

Книжното издание се разпространява в информационни центрове, хотели, културни институции, магазини и на локациите, на които се провеждат събитията. Той включващ събития, които ще се реализират през месеците юли, август и септември в София на открити локации и с безплатен достъп за публиката. Кметът на столицата посочи, че тази година предлагат доста разнообразна културна програма.

„55 са концертите. Това, което е ново и може би една от най-големите промени спрямо предишните години е, че има повече локации. Ако погледнете в брошурата и на сайта, ще видите, че се появяват нови локации. Това са места като пл. „Славейков”, който по мнение на чуждестранни експерти е просто създаден за културен живот. Тоест той предлага отлични възможности за концентриране, за малки пърформънски, за различни формати“, каза зам.-кметът на общината Тодор Чобанов.

Лятна сцена „Борисова градина”, парк „Заимов”, Южен парк, Градина „Св. Седмочисленици”, пл. „Св. Неделя”, пл. „Бански”, Западен парк, пл. „Славейков”, Лятна сцена при НДК (Кино „Кабана”) и други пространства в столицата в сутрешните и вечерни часове може да бъдат привлекателно място за почитателите на музиката и игрите.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password