Евтим Костадинов за ареста на сина му в ДФ “Земеделие”: Калоян е оклеветен!

Горещо

Синът ми вчера е бил освободен от прокуратурата и отново е на работа. Той работи с прокуратурата от една година, за да помага за разясняването на корупционните практики в ДФ “Земеделие”. Всичко, случило се е едно недоразумение и се надявам да се докаже. Това заяви пред БТВ Евтим Костадинов, председател на Комисията по досиетата и баща на един от задържаните – Калоян Костадинов.

„Разбрах за ареста на сина ми от медиите. Аз не бях притеснен, защото познавам правната подготовка на сина ми и не вярвах, че са истина представените неща в публичното пространство“, добави той.

„Калоян Костадинов е бил разпределен за ръководител на една работна група, която излиза със становище, че няма проблем по документацията на дадена фирма. Той е нямал право да разпорежда и подписва разрешение на отпускането на суми. Чувствам се обиден, че се допусна едно публично оклеветяване на сина ми. Той не е имал никакви правомощия. Единствено да даде становище. Правомощия е имал по-горестоящ ръководител. Пари не са превеждани и до момента. Става дума за недоразумение. Синът ми не е имал възможност да разпределя пари“, категоричен бе Костадинов.

Иван Гешев твърди, че става дума за едни и също фирми, свързани с Миню Стайков. Въпросът с Миню Стайков възниква година по-късно след като е заседавала тази работна група, уточнява председател на Комисията по досиетата.

Той добави, че начинът, по който е била поднесена информацията, вината се е прехвърлила срещу зам.-председателя на ДФ “Земеделие” Калоян Костадинов. Той подчерта, че показаните коли, всъщност не били на сина му, а на друг служител на фонда – Марио с прякор Чорапа. Той не отрече сина му да го познава, тъй като също бил служител на фонда. „Този автомобил няма нищо общо с фамилията ни“, категоричен е Костадинов.

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password