Менда Стоянова: Ако не беше ГЕРБ, сделката за новите изтребители, нямаше да я има

Избор на редактора

Най-отговорната политическа партия в този парламент и в държавата е ГЕРБ. Ако не бяхме ние, сделката за изтребителите F-16, нямаше да я има. Това заяви председателят на Бюджетна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова по време на дебатите по актуализацията на бюджета за 2019 г., отразяваща сделката за F-16.

Тя отговори на народният представител Йордан Цонев от ДПС, който обяви, че партньорите на България нямат доверие в нея.

“Вие твърдите, че ние плащаме напред, защото у нас няма доверие. Ако нямаше доверие, нямаше изобщо да купуваме американското въоръжение и всичките системи, които са включени в него. Няма финансово доверие у нас, защото ако по една или друга причина гарантът за това доверие е ГЕРБ, не е на власт в следващите четири години не е ясно тези 2 млрд. къде ще бъдат оползотворени. Когато говорим за отговорност, искам категорично да заявя, че най-отговорната политическа партия в този парламент и в държавата е ГЕРБ. Всички останали се упражнявате популистки на нашия гръб по всички теми”, допълни Стоянова.

Тя посочи, че ако ГЕРБ нямат това отговорно поведение и не управляват държавата и не са тук за две години да изхарчат бюджета и да си заминават, както други си правят сметка, нямало е да има тази сделка днес.

“Много моля да е ясно кой кой е отговорният в тази зала и благодарение на кой в тази зала и правителството се случват нещата”, подчерта още Менда Стоянова.

Източник: https://novini.bg/bylgariya/politika/548268

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password