В Хонконг откриха рекордно количество експлозиви

Политика
В Хонконг откриха рекордно количество експлозиви

В навечерието на масовите протести в Хонконг полицията иззе най-голямата в историята на града партида с експлозиви от вида TATP (ацетонов трипероксид), известен още като „майката на сатаната”.

Арестуван е един човек, операцията бе проведена в петък вечерта в една от промишлените сгради на района Цюн Ван, където се намира фабрика Lung Shing, предаде РИА-Новости.

В неделя се очаква нов масов протест в страната срещу законопроекта за екстрадиция, макар че преди време управата на града обяви проектът за мъртъв.

Говорител на подразделението по обезвреждането на взривове Алекс Маккуитър заяви, че операцията продължава.

Експлозивът ТАТР е широко известен, той е невероятно мощен, нестабилен и много опасен, без съмнения смятам, че това е най-голямото конфискуване на взрив от всички, извършени в Хонконг“, заяви той днес пред журналисти

Тази сутрин на местата, където са били открити експлозивите, пристигнаха пожарникарски екипи, от сградата бяха евакуирани всички, които се намираха в нея, сградата бе отцепена от кордон, докато сапьорите обезвреждаха взривните вещества.

Тази сутрин унищожихме около 1 килограм от експлозива ТАТР и по наши оценки са останали още толкова взривове, които трябва да унищожим”, каза той.

/БГНЕС /

 

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password