България и Северна Македония ще си сътрудничат в борбата с трафика на хора

Горещо
България и Северна Македония ще си сътрудничат в борбата с трафика на хора

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще подпише във вторник, 23 юли, в Охрид Протокол за сътрудничество между правителствата на Република България и Република Северна Македония в областта на борбата с трафика на хора.

От страна на Северна Македония документът ще бъде подписан от Оливер Спасовски – заместник министър-председател и министър на вътрешните работи, съобщиха от МО.

Протоколът предвижда сътрудничество по линия на подкрепа и закрила на жертвите на трафик на хора, обмен на опит между компетентните институции на двете страни, провеждане на общи информационни и разяснителни кампании за предотвратяване на трафика, провеждане на обучения и координирани действия при рефериране, подкрепа и грижа за жертви на трафик.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е председател на Националната комисия за борба с трафика на хора.

Текстът на документа бе съгласуван между двете страни през юни по време на посещение на българска делегация в Скопие, Северна Македония.

/БГНЕС/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password