Националите в свободния стил заминаха за Румъния

Спорт
Националите в свободния стил заминаха за Румъния

Националният отбор по борба в свободния стил замина за лагер в Румъния. Тимът ни ще вземе участие и в турнир, който стартира на 1-ви август в Букурещ.

В състава на България са шестима национали при мъжете. Сред тях е и Георги Вангелов. Той е носител на тазгодишния пояс „Дан Колов“. В категорията на Вангелов ( до 57 кг.) е и Микяй Наим – сребърен медалист от световното по борба до 23 години през 2017 година. Михаил Георгиев, който спечели сребърен медал на силния турнир „Яшар Догу“ в Истанбул също е в отбора. В категория до 70 кг. за Румъния ще пътува и чеченецът с български паспорт Али-Паша Умарпашаев, както и другия натурализиран българин – дагестанецът Ахмед Магамаев (86кг.). Мирослав Киров в категория до 74 кг. е последният, който е част от състава при мъжете.

Тимът е воден от старши треньора Валентин Ангелов и неговия помощник Салим Салим.

С мъжкия отбор в румънската столица ще бъдат и юношите, които се подготвят за световното първенство в Талин (Естония) от 12 до 18 август.

Четирима са младите борци, които ще се подготвят в Румъния. В категория до 57кг. част от отбора е Мехмед Мехмед. При 65 килограмовите, бургазлията Димитър АнгеловОктай Хасан (79 кг.) и Божидар Тодоров (92кг.) от клуб „НСА-Академик“, София са последните двама юноши, които заминаха за Букурещ.

Припомняме, че преди месец и половина Божидар Тодоров спечели бронзов медал на европейското първенство по борба за юноши девойки, провело се в Понтеведра, Испания.

В Румъния юношите са водени от Ангел Тодоров.

Междувременно мъжете в класическия стил продължават подготовката си на „Белмекен“, а жените – в „Спорталас“.

/boec.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password