Обвинения към Мани Пакиао за употреба на допинг

Спорт
Обвинения към Мани Пакиао за употреба на допинг

Легендата Мани Пакиао бе обвинен, че употребява допинг. Твърденията не са следствие на проби, а изказвания на хора, които са около бокса. Един от тях е анализатора Хорхе Арсе, който без доказателства обяви, че няма начин филипинецът да не употребява стимуланти. Той изказа своето мнение след победата на Пакиао над Кийт Търман.

Пакиао очевидно използва нещо такова … Това е очевидно. Той никога не е бил хващан с допинг, но или употребява нещо, което официално не е сред забранените субстанции или нещо, което се елиминира прекалено бързо от организма и не може да бъде засечено. Пакиао започва кариерата си при най-леките, а виждате сега, че се бие в по-висока категория. Многократно се е изправял срещу по-големи и едри бойци, но е побеждавал. Мани смачкваше боксьори, които са несъразмерни с него. Сигурен съм, че нещо не е наред“, каза Арсе.

Това бързо предизвика отговор от страна на промоутъра Еди Хърн.

Мани е блестящ. Остарява, но това не му пречи да бъде по-бърз, по-силен, по-добър. Тренираше много упорито. Не може просто да започнете да го обвинявате в измама, защото той никога не е пропускал допинг тест. Ще бъда много изненадан, ако се докаже, че някога е вземал нещо забранено. За да се отървем от тези подозрения и клюки сме готови да подпишем договор с Антидопинговата агенция“, отвърна Хърн.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password