ИААФ приветства решението на съда против Семеня

Спорт
ИААФ приветства решението на съда против Семеня

Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) приветства решението на съда в Швейцария, който отсъди против двукратната олимпийска шампионка на 800 метра Кастер Семеня.

Борбата на южноамериканката за справедливост претърпя тежък удар, след като Трибунал на Швейцарския федерален съд отмени предишно решение за спиране на отнасящото се за нея ново правило на ИААФ за нивата на мъжкия полов хормон тестостерон.

Семеня обжалва решението на Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС), което по-рано също потвърди правилото, прието през април миналата година от Международната асоциация на лекоатлетическите федерации. На първа инстанция Швейцарският федерален съд се произнесе в нейна полза, но сега тя остана от губещата страна.

„Това решение създава много необходимия паритет и яснота за всички спортисти, докато се подготвят за Световното първенство в Доха този септември”, заявяват от ИААФ. „Ние вярваме, че новите правила са необходими и разумни средства за защита на честната конкуренция в света на женската лека атлетика”, допълва съобщението.

/БГНЕС /

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password