Полицията затвори аквапарка в Приморско

Горещо

Полицията затвори аквапарка в Приморско след вчерашния трагичен инцидент, в който 18-годишно момче загина при спускане по водна пързалка. Ще бъде извършен повторен оглед на съоръжението, информира БНР.

Две момчета се сблъскаха вчера в улея на екстремна пързалка, наречена “Цунами”. Единият от тях, от старозагорското село Кирилово, загина след получена травма в главата. Другият е прегледан и освободен от болницата.

Аквапарк “Аква Планет” ще остане затворен, докато продължават процесуално-следствените действия, разследващи причините за нелепия инцидент.

Николай Михайлов, който е разпоредител в аквапарка заяви, че при спускането по екстремната пързалка най-вероятно момчето не е спазило инструкциите за безопасност.

Николай Михайлов, разпоредител: Явно не е спазена инструкцията на служителя. Има си служител, който разпорежда, но доколкото разбрах не е спазил инструкцията. За правилно спускане, въобще не е изчакано служител. По принцип правилното спускане – ринговете са с дръжки по посока на движението, човекът трябва да е седнал да се държи здраво и да се спусне. Доколкото разбрах, се е спуснал с главата напред.

/novinite.bg/

 

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password