Протестите в Хонг Конг: Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми

Горещо
Протестите в Хонг Конг: Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми

Полицията в Хонконг отново се сблъска с антиправителствени протестиращи, градът отбелязва десета седмица на масови демонстрации и размирици. Полицията използва сълзотворен газ в града в неделя вечер, включително в затворена железопътна гара.

В квартал Уан Чай коктейли тип „Молотов” и тухли бяха хвърлени срещу полицията, която реагира, като нападна протестиращите с палки, съобщи АФП. Редица хора, включително полицаи, бяха ранени при сблъсъците. Полицията също беше заснета да стреля с гумени куршуми на близко разстояние в метростанция, докато други служители бяха забелязани да бият хора с палки по ескалатор.

Двумесечните демонстрации в Хонконг не спират, предизвикани от спорен законопроект за екстрадиция и не показват признаци наотслабване, като двете страни затвърдиха позицията си. Въпреки че сега правителството е спряло законопроекта, който би позволил екстрадиция в континентален Китай, демонстрантите искат той да бъде напълно отменен.

Исканията на демонстрантите се разшириха, включвайки призиви за повече демокрация и искането про-Пекински настроеният лидер на Хонконг Кари Лам да подаде оставка.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password