Ричард Гиър и Матео Салвини в сблъсък за мигрантите

Горещо
Ричард Гиър и Матео Салвини в сблъсък за мигрантите

Ричард Гиър призова италианското правителство да окаже помощ на мигрантите, които са заседнали на благотворителен кораб в Средиземноморието повече от седмица.

Италианското правителство трябва да спре “демонизирането на хората“, каза актьорът, цитиран от Би Би Си.

Гиър посети блокирания в италиански води кораб с мигранти този уикенд. Вицепремиерът на Италия Матео Салвини отвърна, като каза, че Гиър може да отведе 160-те мигранти в Холивуд.

Гиър, който посети кораба „Open Arms” в знак на подкрепа, се присъедини към пресконференция на италианския остров Лампедуза, призоваваща на мигрантите да бъде разрешено да акостират на италианския бряг.

Ричърд Гиър сравни Салвини, който е министър на вътрешните работи и полага многократни усилия, за да блокира мигрантските кораби от акустиране в Италия с президента на САЩ Доналд Тръмп, който се сблъсква с широко разпространена критика за имиграционната си политика.

Имаме своите проблеми с бежанците, идващи от Хондурас, Салвадор, Никарагуа, Мексико … Много прилича на това, което преживявате тук“, каза актьорът, обвинявайки политиците в Италия и САЩ в демонизиране на мигрантите.

Това трябва да спре навсякъде на тази планета. И ще спре, ако пожелаем това да спре.”, добави той.

Като се има предвид, че този щедър милионер изразява загриженост за съдбата на мигрантите от „Open Arms”, ние му благодарим: той може да се върне в Холивуд и с личния си самолет да вземе всички хора на борда и да ги настани във вилите си там. Благодаря Ви Ричард!” каза Салвини в ответно изявление.

/БГНЕС /

 

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password