Боксьорът с огромно сърце

Спорт
Боксьорът с огромно сърце

На този ден през 1988 година е роден поставеният под №1 в ранглистата (тежка категория) на списание „The Ring“. Той е бивш световен шампион, завърнал се от тежка депресия, съчетана със зависимост към алкохол, храна и опиати. Веселяк и шегаджия, вечно подценяван от съперниците си и критиците. Певец. Артист на ринга и извън него.

Тайсън Фюри.

Как успява да съчетае всички тези образи в един… навярно и той самият не знае. За някои е „Крал на циганите“, други го намират за цирков артист и палячо. Бяга от големите, пращат му леки съперници – шофьори на Uber… или пък е шампионът на народа, най-добрият в тежка категория в момента. Навярно истината е някъде посредата.

Фюри от малък изненадва всички. Буквално.

Появява се на бял свят 3 месеца преждевременно. Тежи около половин килограм! Лекарят привиква баща му Джон, уличен боксьор – шампион в битктие с голи ръце, и му дава съвет да не тъгува дълго. „Няма шанс“, твърди докторът. Но още педя човек, малкият Тайсън удивява всички и след време килограмите му дори наброяват 170.

Това се случва, когато го отписват за пореден път – 27 години по-късно. Навремето се събира в една човешка длан, а сега тази длан е пълна единствено с вредна храна и пиячка. Живот!

Но Тайсън Фюри отново го прави.

Британецът се завърна на ринга и оцеля. Точно така, оцеля срещу брутален нокаутьор с 98% завършени мачове преди последния гонг. На негова територия, а видяхме колко е важна домашната публика в бокса. Към теб гледаме, Антъни. Рожден ден днес има певецът.

Който не пропуска да поздрави с микрофон в ръка любимата си. Или някой репортер.

Да интервюира местното население. Задавайки им прост въпрос: „Знаете ли кой е Дионтей Уайлдър?“.

А след това стана.

Тайсън Фюри се изправи на крака след удар, който все още можем да чуем как отеква някъде из Алабама. В съня на „Бронзовия бомбардировач“, чиято бомба попадна право в целта, но не я порази.

От 31 години британецът е на този свят и не спира да оцелява, да изненадва, да влага огромното си сърце във всяко начинание.

Вече нямаме търпение да го видим отново срещу Уайлдър. Ще почакаме още – до следващия февруари. Но си заслужава.

/boec.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password