Въведоха нови правила за кикбосьорите и профи галите у нас

Спорт
Въведоха нови правила за кикбосьорите и профи галите у нас

Нови правила въведе Българска конфедерация по кикбокс и муай тай след свое заседание. Управителният съвет взе важни решения, свързани с участието на национални състезатели в професионални гали, както и организирането и включването на събития от професионални вериги в календара на централата.

Според новата разпоредба национални състезатели към БККМТ могат да участват на професионални гали извън страната, които не са организирани от WAKO Pro, но не могат да участват в мачове за титли извън WAKO Pro. В случай на нарушение състезателят се изключва от националния отбор за съответната година.

Професионалните галавечери с кикбокс и муай тай срещи, които се провеждат на територията на  България, вече ще трябва да се заявят с писмо за разрешение до БККМТ. Срокът е най-малко 3 месеца преди тяхното провеждане. При вече заявена и разрешена галавечер с определена дата, няма да се допуска организирането на други галавечери и турнири 1 месец преди и 1 след въпросната дата.

От Конфедерацията уточняват, че в случай на едновременна заявка от двама организатори с едни и същи дати или в период на по-малко от месец, изключение ще прави единствено споразумение между двамата организатори с изпратено надлежно писмо до УС, което да е подписано и подпечатано от двете страни.

От БККМТ ще обявят свободни дати и прозорци за аматьорски или професионални турнири и галавечери на територията на страната, след като бъде изготвен Държавният спортен календар за 2020 г.

Сред решенията има и такива насочени към националните състезатели. Такъв, който откаже участие в националния отбор за Европейско или Световно първенство без основателна причина или заради участие в професионална галавечер, ще възстановява средствата за подготовка, всички направени по организирането на участието му разходи и се изключва незабавно от националния отбор.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password