МВР за погрома в заведение: Не е нормално в 2019 г. нещата да се решават по този начин

Горещо
МВР за погрома в заведение: Не е нормално в 2019 г. нещата да се решават по този начин

МВР и ръководството на държавата няма да допуснат и няма да толерираме такива действия. Тези времена са безвъзвратно отминали. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов, предаде репортер на БГНЕС.

Към 18:15 група от лица, които са били клиенти на заведението, започват да извършват хулигански действия, чупели са инвентара на заведението, обръщали са маси, столове, използвали са хладно оръжие като заплаха”, обясни той. По време на инцидента няма пострадали хора от персонала и други посетители на заведението. „След като са извършили тези действия, те са се оттеглили в неизвестна посока”, заяви главният секретар. Той уточни, че до този момент сигнал в МВР не е подаван за инцидент, и действията на полицията стартирали след като видели публикации в медиите.

Запознах премиера и главния прокурор със ситуацията. По разпореждане на премиера ни беше казано да предприемем всички действия да установим причините за извършване на тези действия, и да установим и задържим извършителите, тъй като е недопустимо в 2019г. да се случват такива неща в заведение, което се посещава от много хора в столицата. Тези времена отдавна са отминали”, посочи Иванов. Той подчерта, че няма да допуснат такива действия, няма да ги толерират и поръчителите и извършителите ще понесат своите последствия съгласно закона.

Версиите, по които се работи са няколко, но основната е за неуредени финансови взаимоотношения между двама бизнес партньори. Единият собственик към момента е задържан.

Установени за трима от преките извършители, към този момент единият от тях е задържан, другите в момента колегите са на адресите, може и вече да са задържани докато говорим с вас. Въпрос на време е, много кратко време, да бъдат установени всичките участници в тези хулигански действия”, посочи главният секретар. Той каза още от снощи са в непрекъснат контакт с прокуратурата, „След като съберем всички необходими доказателства ще докладваме материалите в прокуратурата и в рамките на днешния ден се надявам вече да има повдигнати обвинения”, подчерта Иванов. Преките извършители, по думите му, са общо 6 души.

МВР и ръководството на държавата няма да допуснат и няма да толерираме такива действия. Тез времена са безвъзвратно отминали. Ако имат някакви неуредени бизнес взаимоотношения, има законов ред, има съд, които те могат да си разрешат проблемите, но по този начин няма да стане и държавата ще отговори с всички възможни средства, които й позволява закона да не допуснем и да се знае от всички, че такива действия няма да бъдат толерирани и това е недопустимо към този момент”, заяви професионалният ръководител на МВР.

От думите му стана ясно, че неуредените сметки не са свързани с дейността на самото заведение. „Има други бизнес взаимоотношения. Но не искам да навлизам в подробности, защото разследването е в ход, предстои доклад на прокуратурата, така или иначе ние ще им проверим целия бизнес, защото не е нормално в 2019 г. нещата да се решават по този начин ”, посочи той. /БГНЕС

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password