Световен шампион по муай тай иска общински стипендии за деца

Спорт
Световен шампион по муай тай иска общински стипендии за деца

Един от най-обичаните и успешни спортисти на град Бургас – Йордан Янков, отправи апел да се отпускат общински стипендии за деца със спортни постижения. Двукратният световен и европейски шампион по муай тай и дългогодишен състезател на бургаския клуб „Самурай“ бе гост в студиото на кандидата за кмет на Бургас Живко Табаков на тема „Спорт“.

„Това ще е стимул и за техните връстници. Такава практика има в Америка и тя работи успешно. Смятам, че Община Бургас има достатъчно средства за подобни стипендии“, заяви известният боец с прякор „Руския“.

Янков е на мнение, че субсидирането трябва да става прозрачно и справедливо.

„За съжаление често пъти в бургаската десетка за най-добри спортисти попадат хора, които далеч не са го заслужили, напълно неизвестни за никого. Общината също така може да играе ролята на посредник между спортните клубове и бизнеса”, коментира още той. Той апелира да не се дават и пари на клубове-фантоми.

„Ако един клуб работи добре, постига резултати, нека и субсидията му бъде увеличена. Това ще е стимул за всички занимаващи се със спорт в Бургас. Ще се вдигне и конкуренцията“, каза един от любимците на бургаските фенове на бойните спортове.

Многократният шампион на България по кикбокс и муай тай обърна внимание и на съществуващата спортна база в града, която за много от клубовете е непосилна финансово. Янков изрази мнение, че ако бъде изграден силен общински гръб, това ще даде сигурност и стабилност за постигането на по-големи успехи.

/boec.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password