Клевети срещу свещенослужител

Горещо
Клевети срещу свещенослужител

Днес излезе статия, пълна с безпочвени клевети, насочена към отец Василий Сарян – богослужител в църквата „Св. Преображение Господне“ в кв. Лозенец, София.

Според скандалната статия „бизнесдамата Мария Стоянова завежда дело срещу отеца, заради имот в църквата, който духовникът е дал под наем, но не е спазил условията по договора“.

В това няма капка истина и са чисти клевети за Божия служител. Свързахме се с отец Василий, за да даде своето мнение по случая във връзка със споменатия имот. Оказа се, че отношенията с фирмата инвеститор, която е наела мястото и сградата, заради която става целия проблем, не спазва своите уговорки по договора и той е прекратен преди три месеца.

Освен това отец Василий Сарян е упълномощен и назначен от страна на Софийската митрополия да се грижи за храма и неговата собственост, но не разполага с отговорността да взима подобни решения на тези, в които е безпочвено обвинен. Всички важни решения и договори свързани с храма зависят изцяло от Митрополията и р-н Лозенец.

С тази клеветническа статия на отец Василий неморално и некоректно са му вменени действия, които ангажират едни чисто наемодателни отношения между трети лица, нямащи общо с Храма и църковното настоятелство.

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password