“Инстаграм” акаунтът на котката на Лагерфелд стана обект на съдебна битка

Горещо
"Инстаграм" акаунтът на котката на Лагерфелд стана обект на съдебна битка

Разрази се истинска съдебна битка за контрола над „Инстаграм“ акаунта на котката на покойния Карл Лагерфелд – Шупет, съобщава „Контакт мюзик“. Онлайн присъствието на домашния любимец на модния дизайнер се превърна в „ябълката на раздора“, след като основателят на популярния блог „Дневникът на Шупет“ изказа опасения, че от модна къща „Шанел“ ще се опитат да получат контрол върху онлайн присъствието на писаната в социалните мрежи.

Ашли Чудин създава профила и блога на Шупет през 2012 година. Котката, която често е снимана с известния си собственик бързо се превръща в сензация и има над 250 000 последователи в „Инстаграм“. Ашли, заедно с покойния Карл включват животното в различни кампании, а снимките са споделени стотици хиляди пъти.

Сега обаче в „Инстаграм“ се е появил нов акаунт на котката и Ашли подозира, че новият й собственик – Франсоаз, която се грижи за животното от години, стои зад профила. Потенциалната „котешка битка“ се разразила с коментар от новия профил в акаунта на Ашли, който гласял:“Скъпи приятели, благодаря Ви за Вашата загриженост! Това е моят нов акаунт. С любов, Шупет.“

Дни по-късно се оказало, че снимките от блога „Дневникът на Шупет“ вече са с прехвърлени авторски права, а молбата на Ашли за патентоване на името на блога, която подала месец след смъртта на Лагерфелд, била отхвърлена.

/ БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password