Правителственият самолет закъса, Хайко Маас лети за Москва с военен

Политика
Правителственият самолет закъса, Хайко Маас лети за Москва с военен

Правителственият самолет Airbus A340, с който германският външен министър Хайко Маас трябваше да излети за Москва, се оказва повреден. Ръководителят на германската дипломация отлетя за преговорите със Сергей Лавров с резервния самолет А310, съобщава „Шпигел“.

Изданието отбелязва, че самолетът е имал проблем с хидравликата. За да се избегне забавянето, министърът и делегацията са излетели със самолет на ВВС на ФРГ, който се използва за транспортирането на военнослужещи. В съобщението се казва, че Маас е излетял по разписание.

Инцидентите, свързани с технически проблеми, не са рядкост за германския правителствен авиопарк. За последната половин години Маас беше принуден пет пъти да сменя самолетите. Последният подобен инцидент беше преди седмица. На път за Ню Йорк технически проблеми бяха открити на два лайнера – първо в Берлин, а след това и при зареждането с гориво в Рейкявик.

Най-известният случай беше със самолета на канцлерката Ангела Меркел. Той се случи на 29 ноември миналата година, когато нейният самолет на път за Аржентина загуби връзка с наземните служби и се върна на летището. В крайна сметка канцлерката излетя за Южна Америка с редовен полет.

/БГНЕС и ТАСС /

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password