Съществува ли Билефелд?

Горещо
Съществува ли Билефелд?

Властите в германския град Билефелд ще изплатят един милион евро на този, който докаже, че градът в действителност не съществува, предава местната компания WDR. По този шеговит начин градът иска да сложи край на така наречения „заговор Билефелд”, според който Билефелд на практика не съществува.

Подобна конспиративна теория се появи през 1994 година в резултат на шега на един студент от град Кил. Очакваме с нетърпение креативните предложения и сме убедени 99,99%, че ще можем да опровергаем всяко доказателство”, заявява ръководителят на маркетинговия отдел на града Мартин Кнабенрайх.

Подчертава се, че „създателят” на конспиративната теория Ахим Хелд е подкрепил акцията, като е заявил, че по този начин градът показва, че се отнася с чувство за хумор към „заговора Билефелд”.

БГНЕС припомня: През 1994 г. група студенти решава да разпространи слух в немския Usenet, че градът Билефелд не съществува. Шегата прераства в забавна сатира на конспиративните теории и се разпростира дори извън Германия.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password