Поп-ъп изложба дава поле за изява на млади български артисти

Култура
Поп-ъп изложба дава поле за изява на млади български артисти

Рисунки, графики и илюстрации на млади български автори могат да бъдат видени в уникалната по рода си изложба в София, предаде репортер на БГНЕС. Тя е поместена в артистичното пространство на КО-ОП и ще премине под формата на поп-ъп, първи от цяла предстояща серия и ще представи произведения с разнообразен стил и техника.

Решихме да прекъснем лятната ваканция с нещо вълнуващо и насочено към актуални теми в обществото. Идеята е да дадем място за изява на младите артисти, като да покажат своята индивидуалност. Всеки е подредил своята част така, както чувства. В същото време да изглежда като един общ проект, което е и идеята на КО-ОП. От друга страна се стремим да представим едно съвременно и достъпно изкуство. Нещо, което можеш да вземеш у дома.

Да не си зареден със stock images, а да имаш нещо, което наистина е направено с чувство, отправящо послания и звучащо съвременно и интересно”, разказа Ели Сотирова, създател на артистичното пространство. Събитието цели да даде поле за изява и свобода на действие на младите артисти, както и възможност за публиката да разшири кръгозора си. Освен това всеки ще има възможност да увеличи личната си колекция, подкрепяйки прохождащите автори.

Провокациите към публиката са много – от проблемите в градската среда, през темата за начините на общуване между хората, та чак до личностната мотивация и опазването на околната среда.

Всичко това ни кара да мислим и да се вчовечаваме, защото изкуството вчовечава. Малко сме избягали от човешкото”, смята Ели.

Авторите са общо 11, като участие в изложбата ще вземат утвърдили се и добре познати на почитателите на изкуството имена като Драго PXRN, Мирослав Живков – Джингиби, сестрите Борислава и Михаела Караджови, Александра Георгиева. Вътре са още младите артисти Виктория Николова, Александра Николова и Алина Папазова, а Даниела Янкова за първи път ще изложи произведенията си като част от официална изложба. Специален гост на събитието пък е португалката Марта Сараива, която отдавна е позната на лисабонската публика.

Изложбата ще бъде само за три дни – от 27 до 29 август.

/БГНЕС /

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password