Биячите на Николай Мечков – Бай Вес и Галин Куция наръгали младеж при мелето в дискотека в Созопол

Горещо
Николай Мечков

Мутри от печално известната бургаска охранителна фирма VТА са наръгали с нож младежа в созополската дискотека „Мистери“. Тежкото престъпление стана през нощта на 1 септември, когато биячите млатят и трошат наред, уж за да възцаряват ред и дисциплина и да „превъзпитават“ клиентите на чалготеката.

Както „Бунт“ научи от очевидци на тежкото престъпление, младежът е попаднал в мелето под палките и ножовете на Веселин, известен като Бай Вес, и Галин Куция. Двамата са от бургаския квартал „Изгрев“. От години се подвизават като остриета на брутално известния Николай Мечков, който откакто Димитър Желязков-Очите е в ареста, се изживява като криминален бос на Южното Черноморие. Бай Вес и Галин Куция се изсипват заедно с дузина от „колегите си“ от мобилната бригада на VТА за мокри поръчки в созополската дискотека и пердашат наред. При това, понеже са много „смели“, крият лицата си под качулки, докато въртят палки и ножове.  Освен младежите, които смилат от бой, а и едни от тях е така наръган, че лекарите от Бургас се борят за живота му, мутрите на Мечков правят на пух и прах и самата дискотека, която уж „охраняват“.

Бай Вес и Галин Куция, както разказват отлично запознати с житие-битието им, са и прилежни „градинари“. Двамата от години развъждали канабис и за тях работели дребни шанаджии. Периодично полицията в Бургас спипва пласьори на марихуана пред училищни дворове в квартал „Изгрев“. Повечето от тях се отчитат на Бай Вес и Галин Куция.

Двамата от години се навъртат покрай Николай Мечков и прословутата му банда с кирките. Както е известно, специалитетът на силовака е да забива кирки в колите на онези наркодилъри, които не искат да работят с него и да му отчитат печалбите си от продажбата на наркотици в Бургас и района. От години Мечков и сподвижниците му, начело с Петър Биберов-Кюфтето, все са на подсъдимата скамейка, дори на няколко пъти попадат и в следствения арест, и накрая излизат на свобода. Или им се разминава с някоя символична условна присъда, или свидетелите срещу тях направо губят има и дума от страх и делата се размиват. Така прословутата банда с чуковете днес вече е под прикритието на охранителна фирма VТА. А какви ги вършат тези охранители, дава нагледна представа последният инцидент в  Созопол. През нощта на 1 септември в заведението се скарват две компании – от Равадиново и Черноморец. Младежите излизат извън чалготеката да се разберат. След малко се връщат вътре. Нищо не предполага каква война ще избухне малко по-късно. Повикани от някого пристигат охранителите от въпросната фирма VТА. Както вече описахме, идват с лица, скрити под качулки – не като охранители и пазители на реда, а като брутални садисти. Въртят палки и ножове и резултатът е налице – един пронизан младеж с нож, десетки пребити, а заведението и инвентарът му – изпотрошени.

Въпросът е обаче, как след този екшън VТА ще продължи да се представя като охранителна фирма. Какво общо има мутренският побой над младежи, дошли да се забавляват и веселят, с охранителна дейност? Не е ли крайно време институциите да се разровят по-надълбоко в дейността на VТА и да й се отнеме лицензът, коментират потърпевши от дейността на фирмата, която е всеивестно, че се управлява от лицето Николай Мечков,  разследвания като шеф на организираната престъпна група – бандата с кирките.

След поредния инцидент с негови „охранители“, полицията най-после би трябвало да се заинтересува, както от техните умения да въртят ножове и палки, така и от „градинарските“ умения на Бай Вес и Галин Куция. Армията им от улични дилъри би могла да разкаже потресаващи истории за методите, с които ги държат в подчинение.

Другият вариант е до болка познат. Мутрите на Мечков пак ще тръгнат да респектират пострадалите и очевидците на поредното насилие в Созопол и всичко ще бъде потулено и забравено до следващия кървав екшън. Както се казва, този театър вече сме го гледали много пъти при това под маската на „охранителна“ дейност на скандалната VTA.

Инцидентът стана на 1 септември, като в началото избухва разправия между две компании от Равадиново и Черноморец. Младежите излизат да се изясняват пред заведението, но после се връщат обратно вътре. В този момент,  явно повикани от някого, пристигат биячите на Николай Мечков, който откакто Димитър Желязков-Очите е в ареста, се изживява като главният бияч по Южното Черноморие.

Свидетели разказват, че охранителите били с качулки и въоръжени с палки. Под анонимността на прикритите си лица, се показали като много „смели“ – почнали да въртят палките и да налагат наред. Явно това им се е видяло малко, понеже младеж е намушкан с нож и откаран за операция в болницата в Бургас.

След „респектиращия“ побой и нечуваното насилие заведението било буквално смляно, обясняват очевидци на погрома.

Относно пострадалия – той е отказал да даде показания пред полицията от съображения за сигурност.

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password