Дориан е най-мощният ураган в модерната история на Бахамските острови

Горещо
Дориан е най-мощният ураган в модерната история на Бахамските острови

Дориан носи със себе си буреносни ветрове със скорост от близо 300 километра в час, което го прави най-мощната стихия в модерната история на Бахамските острови, съобщи Националният център за ураганите, цитиран от Си Ен Ен. Ураганът създава „катастрофални условия“ на островите Абакос, посочва центърът.

БГНЕС припомня, че Дориан вече е ураган от пета категория – най-високата степен по петстепенната скала на Сафир-Симпсън. Стихията се очаква да удари Флорида в понеделник, а властите в американския щат обмислят да издадат заповед за незабавна евакуация.В момента на пътя на Дориан се намират Бахамските острови, където туристите се евакуират от хотелите и курортните градчета, а местните жители търсят сигурен подслон.

Ураган от пета категория означава, че буреносните ветрове на стихията достигат близо 245 километра в час и са животозастрашаващи и способни на мащабни разрушения.

Американският президент Доналд Тръмп каза пред репортери, че решение дали да се нареди евакуация на Източното крайбрежие на САЩ ще бъде взето по-късно в неделя.

Окръг Бревард, който е на брега близо до Орландо, обяви, че в понеделник ще призове хората да потърсят сигурен подслон. Летището в Орландо ще затвори от 2 часа сутринта местно време в понеделник, като властите заявяват, че са предприели този ход „като предпазна мярка“.

/ БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password