Фандъкова в Бухово: Ще предложа СОС да гласува помощ за пострадалите семейства

Политика
Фандъкова в Бухово: Ще предложа СОС да гласува помощ за пострадалите семейства

Много е важно службите да установят причините за пожара, който горя вчера в жилищна кооперация в Бухово, район Панчарево. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тази сутрин тя посети потърпевшите семейства от пламъците и се запозна подробно с щетите и нуждите на семействата, чиито домове горяха.

Това, с което ние спешно можем да помогнем на хората е на първо място да настаним семействата, които нямат къде да живеят. Аз лично ще предложа на СОС да гласуват средства за еднократни помощи на семйствата, защото цялата им покъщнина е изгоряла. Изгорял е покривът на сградата, апартаментите на последния етаж са абсолютно необитаеми, а тези на първия и втория са силно пострадали“, каза столичният кмет.

От Столична община ще помогнат и с екипи, които да направят огледи и предписания, за да започне по-бързо възстановяването на жилищната кооперация. Вчера в ранния слеобед огънят опостуши сградата, а хоража бяха евакуирани. По първоначална информация огънят е тръгнал от покрива, където е имало майстори, за да го ремонтират.

/stolica.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password