ОБУЧЕНИЕ НА НОВИ СПОРТНИ СЪДИИ ПО КИКБОКС ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН ЛИЦЕНЗ КЪМ БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ

Спорт
ОБУЧЕНИЕ НА НОВИ СПОРТНИ СЪДИИ ПО КИКБОКС ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН ЛИЦЕНЗ КЪМ БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ

Българска конфедерация по кикбокс и муай тай  организира теоретичен и практически семинар за подготовка на нови спортни съдии и издаване на национален съдийски лиценз .

Обучението е предвидено да се състои в конферентната на 03.10.2019г. гр. Бургас., в конферентната зала на  хотел “AQUA”.  Ръководител на обучението ще бъде председателя на съдийската колегия към БККМТ – Красимир Димов.  Водещи лектори ще бъдат на членовете на съдийската комисия ринг –  Радослав Петров (международен съдия клас С към WAKO) и татами – Деница Миленкова (международен съдия и рефер клас А към WAKO).

На 05.10. ще има възможност  и за практикуване по време на Държавния шампионат във всички татами стилове и интернационалната купа в стил лоу кик. Федерацията ще поеме разходите по организацията, като всеки желаещ  участник заплаща определената такса за участие в семинара в размер на 50лв. по банков път в посочена от БККМТ сметка.

Обучението ще бъде с начален час 09:00ч. като предварително ще бъде изнесена програма за последователността между ринг и татами лекциите.

Заявките се подават на официалният имейл на конфедерацията –  bulkick@abv.bg

Ето какво заяви председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов:

Всички знаем, че е освен опазването на живота и здравето на състезателите от огромно значение също е и безпристрастното и правилно отсъждане по време на срещите. През годините доста от правилата в кикбокса се промениха и това наложи организирането на периодични семинари за опресняване на знанията. Нови съдии се привличаха доста трудно чрез клубовете, като в повечето случаи самите треньори бяха и съдии.

Бих искал тази практика да се намали и да привлечем още нови съдии (бивши състезатели, спортния деятели, любители и др.), които да придобият знания и да се включат активно. Знаем, че за да се получи всеки един клуб трябва да посочи и привлече поне по един нов съдия, за да имаме възможността за избор по време на състезанията.

Разполагаме с богати на опит съдии, които ще ни помогнат и ще научат по-новите си колеги. Вече няколко години поред сме домакини на академията за спортни съдии към най-голямата асоциация на кикбокс организациите WAKO. Лектори са ни били винаги най-добрите и най-титулувани в областта си съдии и смятам, че имаме нужното ниво и качества какво да обучаваме нови кадри. Като най-добре развиващата  и представяща се неолимпийска федерация в България сме длъжни да повишаваме нивото си във всяко едно отношение”.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password