Започва разширението на Околовръстното към “Тракия”, правителството осигурява 145 млн. лв.

Горещо
Започва разширението на Околовръстното към "Тракия", правителството осигурява 145 млн. лв.

Столична община е дарила над 100 имота на АПИ, за да се започне по бързо реализирането на проекта Разширяването на Околовръстното от Младост към магистрала “Тракия” ще започне в най-кратки срокове. На днешното си заседание Министерски съвет е взел решиние да осигури финансирането на проекта“, това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката в 79 Средно технологично училище “Индира Ганди” в Люлин.

За стартирането на разширението се отпускат авансово над 13 млн. лв. за разширението на Южната дъга. Правителството гарантира финансирането, което е 145 млн. лв. До две години разширението трябва да е готово, каза столичният кмет пред журналисти. С АПИ сме се разбрали да се започне по най-бързия начин, допълни тя.

Това е изключително важна инвестиция за развитието и промяната в града и е плод на огромни усилия. Никак не е лесно на фона на нуждите на цялата страна от строителство на пътища и магистрали, да се защитят средства точно за София. АПИ има много задачи. Работихме заедно няколко години, направихме проекта, дарихме над 100 общински имота на АПИ, за да се напредне в придобиването на земя от тяхна страна.

Очаквам до края на септември началото на октомври най-късно, строителните дейности да започнат. Аз ще настоявам максимално бързо да започнат. Колкото по-рано, толкова по-добре, защото знаете там каква тапа е. Това ще е не само удобство за всички, които преминават, но ще бъде и много удобно за развитето на бизнеса. Това е резултат, успех и партньорство. По-лесно е да се оплаквам, но не съм свикнала. Отивам, настоявам, върша си работата и защитавам проектите“, каза Йорданка Фандъкова.

Фандъкова припомни, че вече е към края и пробивът от “Бъкстон” до магистрала “Люлин”. Това е един доста тежък участък, защото има тунели и естакади. Вече се работи по последните детайли. Но това ще улесни бизнеса и гражданите, защото ще се разтовари трафика, коментира кметът на София и допълни, че се продължава работата по вътрешните рингове. Разширението предвижда да има по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, както и две локални платна и тротоари към тях.

Пресичането на големи пътни артерии ще става чрез пътните възли “Стар Лозенски път”, “Патриарх Герман”, “Самоковско шосе” и “Младост” (ул. 406). Ще се изградят 3 пешеходни надлеза и мостове над  река Искър и Кална. С изпълнението на проекта ще се направи и реконструкция на водопроводи, канализация и др.

/stolica.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password