Не забравяйте датата 9-ти септември

Авторски статии
Днес 09.09 не е празник.

На тази дата през 1944 г., българската държава и държавност бива силово свалена от „Отечествен Фронт“ и Кимон Георгиев. След този акт България мигновено сменя своята геополитическа и идеологическа позиция.

Плод на това безскрупулно анти-държавническо деяние са „Черния четвъртък“ 1945 г.; близо 50 години тотална манипулация на разума и възприятието; доносническа мрежа; религиозна репресия; исторически изкривявания; откъсване от идеала за национално обединение и обръщане на гръб към Македония, както и много други несъстоятелни политически и държавнически решения, довели до разрухата на великата българска държава. Актът превръща България в изградена върху лъжата за равнопоставеност тоталитарна държава.

На 09.09.1944 г., след силна подкрепа по вода и суша от Червената Армия – ОФ и НОВА (Народоосвободителна въстаническа армия) взимат властта в София. Подготовката за военните действия се случват ден по-рано като се активизират партизански сили на БРП. С голям принос за успеха на преврата са и военизираните софийски сили, които биват привлечени с обещания за началнически позиции при добър резултат.

За нов министър-председател е назначен Кимон Георгиев. Неговото издигане става със знанието и картбланша на лидера на СССР Йосиф Сталин. С такава подкрепа новото правителство на практика получава безгранични правомощия. Първите действия на Георгиев са тотално завземе главните позиции в държавата като насилствено назначава свои доверени лица на ключови позиции, особено фокусирайки се върху армейските части. Двама от досегашните регенти  Н.В. княз Кирил и Никола Михов биват принудително заведени и накарани да подпишат указ, с който регламентират новото правителство. След подписването на документа, двамата биват арестувани и месеци по-късно мерзавски убити в гръб и погребани в масов гроб. Армейските части се преименуват, началници стават предимно близки на партийните и превратните лидери, както и необразовани партизани.

Още в същия ден съветската армия официално издава заповед за спиране на военните действия срещу България и автоматично нашата страна става съюзник и член на съветската сфера на влияние. Ден по-късно – 10.09, органите на вътрешната полиция се трансформират в друга структура под наименованието „народна милиция“. Тоталното абсорбиране на царската държава става за по-малко от 3 дни.

От 09.09.1944 г., съзнанието на българина започва своята метаморфоза, чийто плодове берем и днес.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password