Зеленски помилва лицата, които трябва да размени с Русия

Политика
Зеленски помилва лицата, които трябва да размени с Русия

Президентът на Украйна Владимир Зеленски помилва граждани, които Киев трябва да освободи в замяна на подобен жест от Москва, заяви украинският адвокат Валентин Рибин. В същото време той отбеляза, че СБУ поставя процеса на едновременно освобождаване под заплаха от срив.

В сборния пункт на лицата, които участват в обмена, присъстват почти всички в списъка, договорен по-рано. Украинската страна, като вземе предвид факта, че хората, подлежащи на президентски указ за помилване, са доставени до пункта за събиране, са изпълнили почти всички свои задължения, постигнати в преговорите“, каза Рибин във видео съобщение, публикувано във Фейсбук.

Според адвоката, руски гражданин, който трябва да бъде освободен, остава в украинския център за предварително задържане. Рибин не посочи името и причините за ситуацията. Адвокатът призова всички участници да се съобразят с постигнатите по-рано споразумения.

Предупреждавам участниците в обмена от руска страна: един от вашите не беше доставен до сборния пункт, моля, обърнете внимание. Надявам се тази грешка да бъде поправена днес, все още има време“, заключи Рибин.

Вчера Владимир Путин заяви, че въпросът за едновременното освобождаване на гражданите ще бъде решен в близко бъдеще.

/РИА Новости/

 

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password