Два златни медала за България от Европейското по бокс

Спорт
Два златни медала за България от Европейското по бокс

България спечели два златни медала в последния ден от Европейското първенство по бокс за младежи и девойки.

Ергюнал Себахтин (46-49 кг.) и Ясен Радев (52 кг.) заслужено завоюваха първите места в категориите си, след категорични победи над противниците си съответно от Русия и Франция.

Пръв на ринга от вечерната сесия се качи Себахтин, който имаше за съперник Дмитрий Наимов от Русия.

Мачът ще се запомни с многото клинчове и прекъсвания. Двамата постоянно търсеха пробивни в защитата на другия, но чисти попадения липсваха. Обратният гард на руснака не му помагаше особено много, а в третия рунд заслужено му бе отнета точка заради непозволен удар.

Така след неединодушно решение (4:0) златото отиде за Ергюнал Себахтин. Моментално след това между въжетата влязоха Ясен Радев и Ибрахим Боукедин от Франция.

Въпреки сериозното преимущество в разтега и височината, французинът не успяваше да наложи своя стил. Двамата се впуснаха в атаки още от първия гонг и през по-голямата част от мача, боят се водеше от близка дистанция. Във втория и третия рунд Радев показа по-голямо търпение от двамата, често контрирайки съперника си, който повече вървеше напред. На няколко пъти Ясен успя да вкара много точни десни прави, които изтощиха допълнително Ибрахим.

В крайна сметка съдиите край ринга отсъдиха единодушно в полза на Радев, който донесе второ златно отличие за страната ни.

Николай Маринов пък остана със сребро от турнира, след като загуби на финала в кат. до 56 кг. от Всеволод Шумков от Русия. Така общият баланс за България от Европейското по бокс е два златни, два сребърни и четири бронзови.

/boec.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password