Страни от ЕС репатрираха в Албания 104 души

Политика
Страни от ЕС репатрираха в Албания 104 души

104 албански граждани бяха върнати от страни на ЕС в Тирана днес.Става дума за хора, които са нарушили правилата за пребиваване в страните от ЕС или потърсили неуспешно убежище.

Според информация на албанската полиция е приключена поредната операция за доброволно връщане на граждани, които са поискали убежище или са нарушили правилата за пребиваване в Шенгенското пространство, в което участвали полицията на Франция, Белгия и Германия, съобщава АТА.

Днес следобед 104 албански граждани се завърнаха у дома с два чартърни полета от Франция и Германия, като част от съвместен европейски проект, реализиран от Франция, Белгия и Германия в сътрудничество с FRONTEX и с подкрепата на албанските служби.

От общия брой на депортираните 15 се завърнаха от Франция, пет от Белгия и 84 се завърнаха от Германия. Операцията по репатриране ще продължи през следващите седмици, като албанската полиция отново призовава всички албански граждани, пътуващи до държави от ЕС, да спазват правилата за придвижване в Шенгенското пространство и да не търсят убежище, защото шансовете им да получат такова са равни на нула.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password